Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Βραδινό παραλήρημα.

  Παραλήρημα,από την αγγλική λέξη rant(= To speak aggressively about something, or to take your own tangent/view about a subject and talk for a long time in a passionate manner.Κάτι σα τα κυρήγματα του αμβρόσιου ένα πράμα)
Λοιπόν!
        Συνάντησα τις προάλλες κάτι αγγλίδες ηλικιωμένες κυρίες στο μετρό του θησείου που με ρώτησαν πού είναι η οδός ασωμάτων!Τους απάντησα και με ρώτησαν πώς είναι το ευχαριστώ στα ελληνικά!
Τους είπα 'ευχαριστω' και μου ευχαρίστησαν 'iefxaristo' :)
Γλυκύτατες ομολογώ!
Σήμερα έμαθα ότι η Σύντι Λόπερ δημιούργησε ένα ξενώνα για λοαδ νέους και νέες!Άσχετο!
                              Σκέφτομαι να αρχίσω να διαβάζω μακροοικονομία μετά τις εξετάσεις γιατί η ζωή μας ως οργανισμούς/καταναλωτές ύλης και συνεπώς η κοινωνία βασίζεται στα αγαθά και τις υπηρεσίες που πλέον αποπληρώνονται με λεφτά.Οπότε και η πολιτική ζωή και οι εξελίξεις της καθορίζονται απο την οικονομική ισσοροπία.Η ψυχολογία/κλινική/κοινωνικη προσφέρουν μια πολύ βαθειά κατανόηση των κοινωνικών φαινομένων και την ανάδειξη στάσεων/πεποιθήσεων όπως ο ρατσισμός,αλλά υπάρχει ένα τμήμα του περίπλοκου κοινωνικού κόσμου που μου διαφεύγει.
                             Ποτέ δε θα πάψει να με ενοχλεί η αφέλεια ορισμένων ανθρώπων που υποτιμούν τη γνώση.Η επιβίωση και ευημερία κάθε οργανισμού στηρίζεται στην βέλτιστη προσαρμογή στο περιβάλλον του.Ο άνθρωπος ζει σε ένα περίπλοκο κοινωνικό πλαίσιο,που απαιτεί πολλές γνώσεις για να ερμηνευθεί σωστά από το άτομο.Ευτυχώς σήμερα η γνώση αυτή είναι ευκολα προσβάσιμη στους πολλούς,ειδικά στο δυτικό κόσμο.Κι όμως κάποιοι άνθρωποι ζουν στο μικρόκοσμό τους,ελπίζοντας ίσως ότι αν κλείσουν τα μάτια στον κόσμο που υπάρχει πέρα από το κουκούλι της καθημερινής ρουτίνας τους,ίσως-απλά ίσως- αυτός  και τα προβλήματα του και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν εκεί να εξαφανιστούν.Σαν κακό όνειρο.Όμως ο κόσμος αυτός δεν είναι καθόλου χωριστός από το δικό τους.Είναι ο ίδιος κόσμος όπου οι ίδιοι ζουν.
 


Και μετά από όλο αυτό το Mind fuck θα σας αφήσω με ένα σούπερ χαλαρωτικό τραγούδι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε :)
hammock-i can almost see you


4 σχόλια:

 1. Δεν υποτιμούν πάντα τη γνώση λόγω αφέλειας. Και εδώ που τα λέμε, αυτούς μην τους φοβάσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χμμ μιλάς για τα μμε? αυτοί όντως προβάλλουν άσχετα πράγματα,προγράμματα κτλ για να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη...

   Διαγραφή
 2. Και γιατί δεν έβαλες τον ορισμό που δίνει το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής του Ιδρύματος "Μανώλης Τριανταφυλλίδης". Δίνει πλήρη ορισμό της λέξης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατί όταν σκεφτόμουν τον τίτλο είχα το αγγλικό rant στο μυαλό μου από διαφορα βίντεο φλύαρων βλόγκερ στο γιουτιούμπι που τα ονομάζουν 'rant' -είναι κάτι σα μόδα...

   Διαγραφή