Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Παράξενα πράγματα που δε ξέρατε-2

1-Tα δελφίνια οι φάλαινες,οι χελώνες καρέτα καρέτα και οι φώκιες έχουν πνεύμονες κι όχι βράγχια,οπότε χρειάζονται να ανεβαίνουν στην επιφάνει του νερού για οξυγόνο κάθε τόσο.Συνεπώς δε μπορούν να αποκοιμηθούν πλήρωςκαθώς τότε θα πεθάνουν από ασφυξία.Συγκεκριμένα τα δελφίνια είτε λαγοκοιμούνται στην επιφάνεια του νερού επιπλέοντας σα κούτσουρα είτε κοιμούνται ενώ κολυμπούν-κρατώντας πάντα ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου τους ξύπνιο ενώ το άλλο ξεκουράζεται.

2-Στην αρχαία ελλάδα υπήρχε το φαινόμενο της 'έκθεσης βρεφών'-όπου οι γονείς κρυφά εγκατέλειπαν 'εκθέτοντας στα στοιχεία τη φύσης' τα παιδιά τους όταν τα έκριναν ανεπιθύμητα για διάφορους λόγους.

3-Στην Αφρική σε πολλές χώρες ακρωτηριάζουν τα χείλη του αηδοίου των κοριτσιών όταν αυτά γεννιούνται.Το αποτέλεσμα είναι η ισόβια και πλήρης απουσία οργασμού για πολλά εξ'αυτών.

4-Υπάρχουν μερικά παιδιά που γεννιούνται με αλμπινισμό(μια γεννετική διαφοροποίηση που καθιστά τον οργανισμό εν μέρει ή ολοκληρωτικά ανίκανο να παράγει μελανίνη.Το αποτέλεσμα είναι λευκό δέρμα και μαλλιά ,και μάτια,καθώς και διαφορετική όραση).Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε πολλά είδη.Στην αφρική κυνηγάνε και σκοτώνουν συχνα αυτά τα παιδιά καθώς θεωρείται ότι η κατοχή τμήματος του σώματος αυτών των ατόμων φέρνει τύχη στον κάτοχο(όπως γίνεται στη δύση με τα πόδια λαγού).

5-Στην Αφρική υπάρχει ο μύθος ότι μπορείς να θεραπευείς από τον H.I.V αν κάνεις σεξ με παρθένα.Το αποτέλεσμα είναι να βιάζονται χιλιάδες παρθένα νεαρά κορίτσια κάθε χρόνο από δυσειδαίμονες φορείς,και να κολλούν τα ίδια τον ιό.

6-Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι μπορείς να κολλήσεις τον H.I.V. μέσω του αέρα.

7-Όταν το θυληκό ψάρι κλόουν πεθάνει,το αρσενικό αλλάζει βιολογικό φύλο και κάνει σεξ με τους απογόνους του.

8-Το πρωτο πράγμα που τα μωρά καρχαρίες τρώνε είναι τα αδελφια τους,ενώ είναι ακόμα στην κοιλιά της μάνας τους,πρίν γεννηθούν.

9-Οι φάλαινες έχουν τον μεγαλύτερο εγκέφαλο από όλα τα ζώα.

10-Ένα είδος πεσκανδρίτσας(angler fish) που ζει στη βαθειά θάλασσα αναπαράγεται με περίεργο τρόπο.Το αρσενικό είναι πολλές φορές μικρότερο από το θυληκό ,και μόλις γεννηθεί ήδη παράγει σπέρμα.Βρίσκει θυληκό άμεσα καθώς είναι εξαιρετικά ασθενικό,και μόλις εντοπίσει ένα το δαγκώνει και ενώνεται μαζί του,απορροφάται από το θυληκό εξαιτίας κάποιων υγρών που το αρσενικό εκρίνει.Στο τέλος χάνονται όλα τα όργανα του αρσενικού εκτός από τα αναπαραγωγικά που μένουν μαζί με τα ζωντανά λείψανα του αρσενικού πάνω στο σώμα του θυληκού.

11-Ο Ιησούς δε γεννήθηκε 25 δεκεμβρίου.Απλά αυτή η μέρα συνέπιπτε με διάφορες παγανιστικες θρησκευτικές γιορτές και ήταν πιο βολικό κι εύπεπτο για τους νέους πιστούς να δεχθούν την ιδέα μιας ακόμα γιορτης αυτή την περίοδο.
          -And on that note σας αφήνω γιατί είμαι πολύ busy και fabulous και έχω να κάνω και ντεκαπάζ :P
                                                      p.s. have a gay holiday!

6 σχόλια:

 1. Για όλα είχα διαβάσει ή ακούσει κάτι εκτός από το 8 και το 10!
  Να γράφεις πιο συχνά, μικρέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΤΕΚΑΠΑΖ;;;; Shocking!!! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές Aizen!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλές γιορτές με αυτούς που σ'αγαπάνε ζερο :3

   Διαγραφή
 3. Αυτή η άγνοια για τον HIV με εκνευρίζει πολύ!! Κάθε φορά που διαβάζω κάτι τρελαίνομαι!

  Καλές γιορτές!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μη τρελαίνεσαι βρε αν το χάσουμε κι εμείς οι λογικοί πώς θα βοηθήσουμε τους αδαείς?
   χρόνια πολλά giorgio <3

   Διαγραφή