Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ντροπή(μας/τους)

H Ελλάδα θεωρείται η ντροπή της Ευρώπης.Όχι μόνο κι όχι τόσο για τα οικονομικά σκάνδαλα ,τα ρεζιλίκια με τη λίστα λαγκάρντ και τα άλλα γνωστά,αλλά για ανικανότητα του κράτους να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.
         Πριν από ένα περίπου χρόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ συλλαμβάνει οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες και τις κατηγορεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη,ενώ προχωρά σε κηνύγι μαγισσών συλλαμβάνοντας πολλές άλλες γυναίκες και εξαναγκάζοντάς τες σε τεστ HIV,το οποίο γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ έφεραν εις πέρας.Τα στοιχεία τους δημοσιοποιούνται παράνομα δήθεν για την προστασία του κοινού,και οι πελάτες που πλήρωσαν διπλά για ακάποτο τη γλυτώνουν από την πίσω πόρτα.Άλλωστε,αυτοί είναι αξιοσέβαστοι πολίτες με οικογένειες και συζύγους(Άραγε αυτές οι δύσμοιρες ενημερώθηκαν???) Οι οροθτικές κρατούνται εν τω μεταξύ σε απάνθρωπες συνθήκες και δεν τους δίνεται ούτε καν η φαρμακευτική αγωγή(!!).Τα νούμερα του HIV συνεχίζουν να ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ,αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε πριν ούτε μετά τα γεγοnότα έκανε κάποια διεξοδική καμπάνια ενημερωσης του κοινού-τόσο νοιαζεται για το κοινο καλό.Σήμερα μερικές από τις κρατούμενες αφέθησαν ελεύθερες( http://pozview.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html )δείχνοντας ότι όλο αυτό ήταν ένα προεκλογικό κόλπο για να δείξει ο 'κ.ος' Λοβερδος πόσο κόπτεται για 'την ελληνική οικογένεια'.Η συνέχεια,στα ευρωπαικα δικαστήρια.
            Παράλληλα,η ακτοφυλακή βασανιζει ,ακομα και βιαζει κρατούμενους,και μόνο τα ευρωπαικα δικαστήρια νοιάζονται ( http://cja.org/article.php?id=1075 ) ενώ τα ελληνικά,δεν έκαναν κάν σωματικό έλεγχο στο θύμα(!) . Στην συγκεκριμένη περίπτωση τίθεται και θέμα εγκλήματος μίσους,καθώς το θύμα ήταν ομοφυλόφυλος και ενδεχομένως αυτό να έπαιξε ρόλο στο βιασμό του από μέλη της ακτοφυλακής-όμως η Ελλαδα δεν έχει κάποιον ενεργό νόμο ούτε καν πολιτική όσον αφορά τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους-εθελοτυφεί. Η Ελλάδα θεωρείται τόσο άθλια όσον αφορά τα ανθρωπινα δικαιώματα,που άλλες χώρες που στέλνουν τους αιτούντες άσυλο σε μας γνωρίζοντας πόσο ρατσιστές είμαστε βρίσκονται επίσης υπόδικες. ( http://www.europeanvoice.com/article/imported/sharing-greece-s-asylum-shame/72076.aspx ) + ( http://ec.europa.eu/anti-trafficking/entity.action;jsessionid=QyQPPlGbGQdKSTsXh6Bj61WdDBSkC0Gmzfs4zx2QLcclmPQHQHn8!511069867?id=f88f3155-8fed-4426-a12a-89a15d02c312 ) +                 ( http://infomobile.w2eu.net/2012/11/08/european-court-of-human-rights-rulings-against-greece-for-detention-conditions/ ).
       Και εννοείται πως το περιβάλλον μας δε θα μπορούσε να μείνει ανέπαφο από αυτήν την αθλιότητα των πολιτικών (και αρκετών συμπολιτών-ειδικά βιομηχάνων- μας που είναι συνένοχοι).( http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-1023_en.htm?locale=en ) + ( http://sofiaecho.com/2011/01/27/1032486_ec-takes-greece-to-european-court-over-pollution )
      Τα πρόστιμα και η διεθνής ξεφτίλα συνεχίζονται,και τα λεφτά για τα πρόστιμα επιβαρύνουν την ήδη άθλια οικονομική μας κατάσταση.Όμως οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται.Μέχρι τότε θα έχουν στείλει λεφτά στην ελβετία και θα έχει ανέβει άλλη κυβέρνηση-στην οποία θα ρίξουν το φταίξιμο,κι ο ηλίθιος θεατής θα τους πιστέψει.Και η σιωπή των καναλιών για όλα αυτά αποδεικνύει ότι υπηρετούν τους πολιτικούς και όχι το κοινό καλό κι ότι είναι ελεγχόμενα.
           Οι πιο πολλοί δε θα διαβάσουν καν αυτό το κείμενο,αλλά είπα να το γράψω μαζί με συνδέσμους μπας και ευαισθητοποιηθεί κανεις για αυτά τα θέματα.Όπως είπε και ο πλάτωνας ''όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους''.

6 σχόλια:

 1. Όπως το είπες: "η Ελλάδα είναι ένα άθλιο κράτος" με ακόμα πιο άθλιους πολιτικούς που ασκούν την άθλια εξουσία τους σε εξαθλιωμένους και ανίκανους, στην πλειοψηφία τους, να αντιδράσουν πολίτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτή η νοοτροπία του ατομικισμού είναι που πρέπει να αλλάξει-πρέπει να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση-ξεκινώντας από τώρα

   Διαγραφή
 2. Στρουθοκαμιλίζουμε, αποβλακωμένοι μέσα στην μιζέρια της καθημερινότητας.
  Σήκω φύγε απο τη χώρα τώρα που είσαι μικρός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται λίγο-πολύ ΠΑΝΤΟΥ. Η δημοσιοποίηση, κυριώς από τα ΜΜΕ, είναι διαφορετική από τόπο σε τόπο, κι ανάλογα με την επιρροή των συντεταγμένων συμφερόντων. Αγγελικά κράτη δεν υπάρχουν πουθενά.
  Δεν θεωρώ λύση τη φυγή. Η Ελλάδα δεν θα γίνει καλύτερη όταν την εγκαταλείπουν τα καλά της στοιχεία...
  Ξενικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ξενικέ μου, η ελλάδα δεν είναι αυταξία -είναι ένα κράτος με θεσμούς (συχνά καταπιεστικούς και διεφθαρμένους) και ανθρώπους(επίσης συχνά καταπιεστικοπυς και διεφθαρμένους) . Δεν νιώθω ως πολίτης καποιο χρέος να συγυρίσω την ελλάδα που άλλοι χάλασαν τρώγωντας τα νιάτα μου σε μια χώρα που με θεωρεί πολίτη και άνθρωπο β κατηγορίας. Αν τελικά μείνω,θα το κάνω για τους ανθρώπους που υπάρχουν εδώ και υποφέρουν και που χρειάζονται υποστήριξη..

   Διαγραφή